Imagine IC en de Reinwardt Academie bieden verschillende diensten aan die scholen, erfgoedprofessionals en beleidmakers laten kennis maken met emotienetwerken. In het educatieve programma ‘Erfgoedmakers’ leren leerlingen om te gaan met de meerstemmigheid van onze samenleving door actief mee te doen aan erfgoed maken. Op de studiedag ‘Emotienetwerken en Erfgoedwijsheid’ worden professionals uitgerust met kennis en vaardigheden om de methode toe te passen in de praktijk.

VOOR LEERLINGEN

In het educatief programma Erfgoedmakers draait alles om het bewaren van hedendaags erfgoed: spullen en verhalen van nu. We gaan in gesprek over de actualiteit, over wat er speelt in onze buurt en onze stad. Vanuit de actualiteit vragen we ons af: welke verhalen en spullen willen we bewaren en welke niet? Wat hoort er in een museum thuis en wat juist niet? Leerlingen gaan in gesprek over wat van waarde is, voor henzelf en voor anderen. Ze leren erfgoed onderzoeken en ze worden zich bewust van hun eigen rol in het maken ervan.

VOOR PROFESSIONALS

Voor groepen vanaf 5 personen bieden wij ook op maat gemaakte emotienetwerksessies aan. Een workshop duurt gemiddeld twee uur inclusief introductie en nabespreking. Heb je specifieke wensen voor een workshop? Of heb je een speciale doelgroep waarmee je wilt emotienetwerken? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact op via info@emotienetwerken.nl

Studiedag Emotienetwerken en Erfgoedwijsheid

Tijdens onze studiedag maak je kennis met het onderzoek naar emotienetwerken en krijg je inzicht in de stand van zaken rond de methodologie-ontwikkeling. Daarnaast krijg je handvatten aangereikt om de methode in de praktijk te gebruiken en om eigen sessies emotienetwerken te begeleiden.